OPEN DAG 1 JUNI 🎈 Klik hier voor de uitnodiging

Met hart en zorg voor natuur en welzijn

Met hart en zorg geven we graag iets terug en zo ook aan de natuur.

Wij zijn Roelof & Gerda van Beijnum en runnen samen met ons gezin een familiebedrijf in Streefkerk. Naast de zorgboerderij bestaat de Molenhoeve uit verschillende ondernemingen, waaronder een melkvee-, akkerbouw- en loonwerkbedrijf.

Zo verbouwen we onder andere maïs, voederbieten, graszaad en aardappelen, en voeren we onze melkkoeien uit ons akkerbouwbedrijf. Wanneer er wordt geoogst, is dat duidelijk te merken op de Molenhoeve. De trekkers komen en gaan en er gebeurt van alles op het erf.

Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons, het is de drijvende kracht achter al onze bedrijven. We voorzien onszelf van stroom en doen actief aan natuurbeheer. Kortom, onze boerderij is een samensmelting van bedrijvigheid, waar de deelnemers van onze zorgboerderij van mee kunnen genieten en de natuur een graantje van kan meepikken.

Samengebonden door dezelfde missie

Om te ondernemen met zorg en aandacht voor
het welzijn van de natuur en onze omgeving.

Melkveebedrijf

Op de Molenhoeve is de productie van melk aan de orde van de dag. 

In totaal houden en melken wij 125 koeien en verzorgen we het bijbehorende jongvee. Hierbij bieden we onze dieren voldoende leef- en bewegingsruimte. De zorgboerderij grenst aan de stallen en onze deelnemers zullen dan ook hun plekje op het erf moeten delen met onze trouw gevlekte viervoeters.
Akkerbouwbedrijf

Met zorg voor de natuur en het land verbouwen we allerlei gewassen. 

Werkend met verschillende technieken en een variëteit aan machines verbouwen we onder andere maïs, voederbieten, graszaad en aardappelen, waarbij de maïs en voederbieten worden geteeld ten behoeve van het voedsel voor onze melkkoeien. Hiervoor benutten we 65 hectare aan akkerbouwland, gelegen in zowel de Hoeksche Waard als in Dordrecht.
Loonwerkbedrijf

Waar nodig springen we bij met ons zwaardere loonwerk materieel. 

Voor een diversiteit aan opdrachtgevers voeren we gewenste loonwerkzaamheden uit, met name gericht op de landbouw en akkerbouw. Hiervoor hebben wij een ruim aanbod aan specialistische machines en als familie team zetten we de kracht graag bij waar deze het hardst nodig is.
Zonnepanelen

Onze boerderij en zorgboerderij benutten de waardevolle kracht van de zon. 

Meer en meer organisaties & bedrijven staan voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een transitie waar De Molenhoeve een actief onderdeel van wil zijn. De reden waarom we hebben geïnvesteerd in zonnepanelen en nu grotendeels zelfvoorzienend zijn in onze energie.
Natuurbeheer

We stimuleren weidevogelgebieden middels de aanleg van plas dras natuur.

Met het aanbrengen van plas dras gebieden vernatten we het land en brengen we het waterpeil tijdelijk omhoog. Dit doen we omdat het gebied door veel kritische vogel- en diersoorten wordt bezocht, welke we in Nederland beschermen en zoveel mogelijk ondersteunen bij het vinden van de juiste leefomgeving.

Net als de Molenhoeve een nieuwe website?

Leuk en we helpen je graag verder! Samen met denkers en doeners werken we aan websites, huisstijlen en bijvoorbeeld social media.

We maken communicatie leuk en effectief en zorgen ervoor dat je met plezier kunt bouwen aan je merk. Laat eens van je horen!