OPEN DAG 1 JUNI 🎈 Klik hier voor de uitnodiging

Een warm thuis
op het platteland

Dé liefdevolle omgeving waarin we je omringen met alles dat een zorgzame omgeving te bieden heeft.

We bieden een totaalervaring, waarbinnen we ouderen prikkelen op een persoonlijke manier, die het beste bij ze past, kijkend naar de mogelijkheden en zonder de beperkingen de boventoon te laten voeren ~ een plek waar je alles even kan vergeten en samen met ons jezelf kunt zijn.

De Molenhoeve is een christelijke zorgboerderij waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen en we verwachten van onze deelnemers dat ze deze identiteit samen respecteren. Zo bidden en danken we tijdens de maaltijden en lezen we een stukje uit de Bijbel.

Onze zorgprofessionals en vrijwilligers bieden plaats aan ouderen met dementie, een lichamelijke beperking, een licht psychiatrisch ziektebeeld, ouderen die te maken krijgen met de ziekte van Parkinson of te kampen hebben met een niet aangeboren hersenletsel en degenen die zich in een sociaal isolement bevinden ~ aan hen die het nodig hebben en verdienen, met alle faciliteiten die je maar kunt wensen.

In samenwerking met de gemeenten Drechtsteden en Molenlanden bieden we zorg op basis van Zorg In Natura (ZIN) en bieden we zorg aan deelnemers met een wet langdurige zorg indicatie (WLZ) op basis van persoonsgebonden budget (PGB), waarmee we zoveel mogelijk ruimte en mogelijkheden bieden binnen de verschillende situaties.

Voor de ouderen die het verdienen

Voel je welkom op onze zorgboerderij, welke is gelegen
in één van de mooiste polders van nederland.

Ons verhaal

Net buiten het dorpje Streefkerk vind je ons thuis, welke we graag delen.

In 2010 hebben wij, Roelof en Gerda van Beijnum, onze droom gevolgd en het melkveebedrijf uitgebreid met een zorgboerderij voor ouderen. Een plek waar we samen onszelf kunnen zijn en elke dag genieten van de prachtige omgeving en de landelijke rust die deze met zich meebrengt.
Zorg voor ouderen

Midden op het platteland, omringd met groen en rust, daar ligt de Molenhoeve. 

Er is altijd iets te beleven en onze activiteiten zijn zeer gevarieerd, gebonden aan het seizoen en daarom nooit saai. Het zijn in de natuur, het verzorgen van de dieren en het gezamenlijk bereiden en nuttigen van een warme maaltijd komt met een positieve werking, waarin het allemaal draait om het samenzijn, horen, zien, voelen, ruiken en bovenal het genieten van dit waardevolle samenspel.
Voel je welkom

Een professionele omgeving, met de warmte van een tweede thuis.

We stimuleren onze deelnemers om van zoveel mogelijk mooie dingen en faciliteiten te genieten, welke het boerenleven en onze zorgboerderij rijk zijn. Hierbij vragen we onszelf niet af of de deelnemer kan participeren, maar veel meer hoe deze kan deelnemen, zonder de beperkingen uit het oog te verliezen.

Onze faciliteiten

Op de Molenhoeve hoef je jezelf nooit te vervelen,
want er is altijd wel iets te doen en te ontdekken!

Buiten zijn prikkelt de zintuigen, er is namelijk van alles te ondernemen en te beleven. 

Van de opkomende bloemetjes tot het zonnetje op de bol en het zachte briesje door het golvende haar ~ onze beleeftuin doet je goed en verzet de gedachten op al het moois dat de natuur je brengt. Elke dag opnieuw en elke dag weer nét even anders.

Knus en gezellig met elkaar, lekker warm en genietend van een goed moment.

Binnen zitten is bij ons niet saai, sterker nog: er is werkelijk waar van alles te doen. Van een goed gesprek tijdens een verse bak koffie of een lekkere warme maaltijd, tot aan het samen zingen, spelletjes doen en een fanatiek potje oud-hollands sjoelen.

Samen mooie dingen maken en simpelweg genieten van het eindresultaat.

Creatief zijn we allemaal en het is de kunst om dit tot uiting te brengen. Onze werkplaats verzekert je van deze mogelijkheid en voorziet in alles om te kunnen schilderen, zagen, knutselen, klussen en bovenal creatief bezig te zijn, onder professionele begeleiding.

Omring jezelf met het pracht van groen, binnen onze oase aan planten en gewassen.

Er is werkelijk waar van alles te vinden in onze tuinkas, waarin we samen verbouwen wat we samen eten. Zomaar, op het gemak een kijkje nemen en genieten van het mooie groen en hier een daar een plonsje water geven. Je blijft jezelf verwonderen tussen al het lekkers.

Heb je nog hobby's? Na een bezoek aan de Molenhoeve heb je die vast en zeker. 

We kennen de kracht van het samen bezig zijn en onze hobbyruimte geeft hiertoe de perfecte gelegenheid. Zo maken we mooie kaarten om te versturen, ontstaan er bloemstukken waar je u tegen zegt en bakken we koekjes tot we een ons wegen.

Op de Molenhoeve staat fit blijven hoog in het vaandel en fietsen biedt de uitkomst.

Onze speciaal ingerichte fietsruimte biedt voor iedereen de mogelijkheid om kilometers te maken en dankzij ons interactieve scherm met het Fietslabyrint programma, waan je jezelf op vakantie, op de fiets en met de wind in de rug.

De huiselijke geur van een warme oven brengt leven en activiteit in onze keuken.

Samen eten is samen genieten en zeker als we de maaltijd samen kunnen verzorgen. Van het klaarmaken van de groenten en het schillen van de aardappelen, tot aan het dekken van de tafel en het genieten van een toetje, dat is lekker en gezellig!

Rust en ruimte stemt tevreden maar ook actief, tijdens één van onze wandelingen.

De Molenhoeve is gelegen in één van de mooie poldergebieden van Nederland en door simpelweg om je heen te kijken en aandachtig te luisteren, of een mooie wandeling te maken, kom je tot een waardevolle rust en geniet je gemakkelijk van de dagelijkse dag.

Ons vaste team

Onze gecertificeerde en enthousiaste medewerkers staan garant
voor uitstekende zorg en sublieme begeleiding.

Gerda van Beijnum
Elise den Ouden
Anne-Marthe van der Net
Emmy Meerkerk
Margo Molendijk
Thera Stijnen
Renske Markus
Adriënne Peursem
Barbera Stolk
Gerdien de Zwart
Marjan van 't Land
Marjan Rietveld
Riet den Ouden

Het sterrenteam

Dankzij onze absolute topvrijwilligers kunnen we dagelijks
de zorg bieden die onze ouderen verdienen.

Net als de Molenhoeve een nieuwe website?

Leuk en we helpen je graag verder! Samen met denkers en doeners werken we aan websites, huisstijlen en bijvoorbeeld social media.

We maken communicatie leuk en effectief en zorgen ervoor dat je met plezier kunt bouwen aan je merk. Laat eens van je horen!