OPEN DAG 1 JUNI 🎈 Klik hier voor de uitnodiging

Alles komt tot leven in onze beleeftuin

Van de opkomende bloemetjes tot het zonnetje op de bol en het zachte briesje door het golvende haar, onze beleeftuin doet je goed en verzet de gedachten op al het moois dat de natuur je brengt. Elke dag opnieuw en elke dag weer nÊt even anders.
Wist je dat deelnemers van zorginstellingen helemaal niet zoveel buiten komen en dat het maar om enkele minuten per maand gaat. Dat vinden wij veel te weinig en het binnen zitten is al helemaal niet bevorderlijk voor de gezondheid. Onze beleeftuin is een uiterst geschikte plek voor deelnemers met dementie, maar ook een goede oplossing voor GGZ, gehandicaptenzorg of dagbesteding.
De beleeftuin prikkelt de zintuigen en met alle geuren en kleuren zal deze ongetwijfeld herinneringen oproepen. Het is een plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten, net zoals deze de ruimte biedt om rust te ervaren en simpelweg te genieten. Kortom: de deelnemer kan er zichzelf zijn!

Naar buiten gaan = gezondheidswinst!
Wist je dat onze beleeftuin, naast een visitekaartje van onze zorginstelling, echt een medisch instrument is? De kwaliteit van leven gaat voor deelnemers met 20% omhoog. Een aantal voordelen:

Het ziekteproces vertraagt
De beleeftuin prikkelt de zintuigen van onze deelnemers, waardoor het brein actief blijft. We kijken zorgvuldig naar wat onze deelnemers wel kunnen en bieden dan ook een geschikt bezoek aan de tuin, op het eigen tempo en afgestemd op de persoonlijke mogelijkheden en behoeften. De snelheid waarmee ziekten als bijvoorbeeld Alzheimer zich ontwikkelen zullen door deze actieve omgang met en in de natuur lager zijn.

De eetlust wordt groter
Het zonnetjes schijnt en zorgt voor de nodige vitamine D, een zacht windje op de huid brengt een fris gevoel en de nodige beweging zorgen voor meer trek, in een goede maaltijd. Er lekker even op uitgaan, de benen strekken en een korte wandeling maken kost de nodige energie, maar deze komt dubbel en dwars terug!

De botten worden sterker
Een rondje door de tuin betekent bewegen en dat zorgt voor waardevolle vitaliteit. De spieren en botten worden sterker, waardoor de kans op vallen afneemt. Onze deelnemers voelen zich sterker en zelfverzekerder, waardoor de zelfstandigheid dan ook toeneemt.

Het slaappatroon verbetert
Er is altijd wat te beleven en er wordt altijd wat georganiseerd in de beleeftuin. Dat is in de eerste plaats genieten, maar komt ook met veel indrukken. Moe maar voldaan keren onze deelnemers terug van een leuke dag en de kans is groot dat het de komende nacht een fijne en rustige nacht wordt.

Er is minder medicatie nodig
Botten, eten en slapen zijn veelal de onderwerpen waarvoor onze deelnemers medicijnen slikken. De frisse lucht geeft onze deelnemers hernieuwde kracht en zorgt voor afname bij het gebruik van slaappillen, medicijnen tegen osteoporose en het toedienen van voedingssupplementen. Dit alles dankzij de ideale indeling van onze belevingstuin en de daarop afgestemde dagbesteding.

De beleeftuin is gerealiseerd in samenwerking met Verheij Integrale Groenzorg en is volledig vervaardigd uit duurzame materialen. Binnen een inspirerende sessie hebben we de mogelijkheden vanuit alle mogelijk invalshoeken bekeken en overwogen en zo zijn we gekomen tot een verrassend resultaat, waarin onze verwachtingen en wensen absoluut zijn overtroffen.

Een vakkundige realisatie waarin met respect naar de deelnemers en binnen de gewenste werktijden is gewerkt. Dank Verheij voor deze mooie beleeftuin!

Blader gerust eens rond tussen onze andere nieuwtjes en kom regelmatig terug voor nieuwe updates, weetjes en informatie. Vergeet ons ook niet te volgen op social media, want daar houden we je ook graag op de hoogte!

Groetjes en tot snel! 👋
Team Molenhoeve
Hart voor ouderen

Deel je dit nieuwtje voor ons?

Nieuwsoverzicht

Net als de Molenhoeve een nieuwe website?

Leuk en we helpen je graag verder! Samen met denkers en doeners werken we aan websites, huisstijlen en bijvoorbeeld social media.

We maken communicatie leuk en effectief en zorgen ervoor dat je met plezier kunt bouwen aan je merk. Laat eens van je horen!