OPEN DAG 1 JUNI 🎈 Klik hier voor de uitnodiging

Een dag met een oranje randje

Woensdag 26 april was het de dag voor koningsdag. Op de Molenhoeve wilden we toch graag de verjaardag van de koning met elkaar vieren. Daarom werd er een heus oranjeprogramma georganiseerd. Bij aankomst op de Molenhoeve dronken we eerst een lekker bakje koffie met elkaar. Vervolgens kreeg iedereen een oranjespeldje opgespeld.

In groepjes werden er over heel de boerderij oudhollandse spellen gespeeld. Boerengolf, koekhappen, sjoelen, 4 op een rij, kegelen, spijker slaan enzovoorts. Het was een gezellige ochtend.

Achter de schermen was onze vrijwilligster Gerda meegenomen naar Giessenburg omdat ze daar een koninklijke onderscheiding mocht ontvangen. Ze werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wat een eer en wat een verrassing! Gerda verzorgt elke woensdag weer een heerlijke warme maaltijd voor de deelnemers van de Molenhoeve. Daarnaast verzorgt ze ook voor verschillende deelnemers het vervoer van en naar de Molenhoeve. Overal inzetbaar, die Gerda. Daarom dik verdiend dat ze zo in het zonnetje gezet word! Samen met 3 van onze deelnemers mochten we dit moment bijwonen.

We konden om half 1 aan tafel en aten een heerlijk orangerie soepje vooraf. Vervolgens was er macaroni en als toetje een heerlijke oranjegebakje. Dat smaakte heerlijk. Toen de maaltijd afgelopen was kwam Gerda onze vrijwilligster net terug van haar huldiging. We feliciteerden haar en overhandigden haar nog een prachtig cadeau. Daar was ze enorm blij mee!

Na deze gezellige maaltijd gingen we met elkaar nog een wandeling maken. Ook werd in de Til een presentatie gegeven over het koningshuis. Dat was leuk en leerzaam. Tussendoor zongen we nog oudhollandse liedjes met elkaar, dat maakte de sfeer helemaal af. De middag sloten we af met het zingen bij de vlag! De vlag werd gehesen en we zetten met elkaar het Wilhelmus in.

Al met al was het een fantastische dag. De deelnemers hadden genoten van de spellen van vroeger en waren dankbaar voor de gezelligheid die er onderling was.

 

Groetjes en tot snel! 👋
Team Molenhoeve
Hart voor ouderen

Deel je dit nieuwtje voor ons?

Nieuwsoverzicht

Net als de Molenhoeve een nieuwe website?

Leuk en we helpen je graag verder! Samen met denkers en doeners werken we aan websites, huisstijlen en bijvoorbeeld social media.

We maken communicatie leuk en effectief en zorgen ervoor dat je met plezier kunt bouwen aan je merk. Laat eens van je horen!