OPEN DAG 1 JUNI 🎈 Klik hier voor de uitnodiging

Het verslag van onze mooie lentefair

Al twee jaar lang een pas op de plaats, een andere manier van zorg, zowel bieden als ontvangen, met corona-maatregelen in de hoofdrol, zoals het welbekende afstand houden, onszelf altijd goed beschermen en de gezondheid van onze deelnemers in het bijzonder. Twee spannende jaren, waarin we bovenal dankbaar waren dat we als Molenhoeve konden blijven doen wat we het liefste doen ~ Een warm thuis creΓ«ren voor ouderen die het zo hard nodig hebben.

Maar stapje voor stapje veranderde de tijden en na gezamenlijk onze buik in te hebben gehouden konden we ons geluk niet op, het moment was gekomen, waarop we in alle veiligheid mochten ademhalen. Het was de hoogste tijd om samen leuke dingen te doen, een goed feestje te vieren en te genieten van het warme samenzijn dat we allemaal zo hadden gemist. Zo gezegd zo gedaan en met ons sterrenteam vol vrijwilligers en medewerkers hebben we de handen ineen geslagen en een gezellige lentefair georganiseerd, waar werkelijk van alles te doen en te beleven was.

De middag kende een gepast programma en stond in het teken van allerlei leuke activiteiten en belevenissen, waarin er voor iedereen op de Molenhoeve genoeg mogelijkheden waren om te participeren. Om het geheel een passende twist te geven en de saamhorigheid te vergroten bedachten we het thema β€œvroeger”, waarin we zijn terug gereisd naar vervlogen tijden en konden herbeleven wat vroeger gewoon zo lekker normaal was. Gezamenlijk terugdenken aan waardevolle momenten uit de jeugd, een warm gevoel van welbehagen, de perfecte aanleiding om te komen tot het zelfbesef, van waaruit we alles wat hieraan vooraf ging al snel weer konden vergeten.

We kijken terug op zo’n leuke middag, dat we je graag een overzicht geven van de leukste activiteiten en belevenissen van de lentefair.

Wassen met het wasvrouwtje
Wassen ging vroeger niet vanzelf, sterker nog; het kostte behoorlijk wat moeite om alle nieuw gemaakte vlekken te schrobben en ervoor te zorgen dat het gezin er weer op-en-top uit kon zien. Niet voor niets een nobele taak, waarbij moeder de vrouw zich, weliswaar met behulp van allerlei gereedschappen, van haar beste kant liet zien. Voor velen een herkenbaar tafereel, waarbij de nodige deelnemers zich wisten uit te dagen.

Buiten koken
Zo’n middag gezellig buiten zijn vraagt om een goede portie energie, er was immers zoveel te beleven, en ja.. dat gaat niet vanzelf en komt met de nodige beweging. Uiteraard hadden we de oplossing en dus was dit niet geheel toevallig geen probleem; gezamenlijk konden we koken en genieten van een welverdiende maaltijd, buiten in de openlucht, om vervolgens met een lekkere warme en goed gevulde buik de volgende activiteiten te ervaren.

Wilgentenen vlechten
Schuttingen, borderranden, bogen en tuinbanken: meer dan een stapel wilgentenen, een flinke dosis creativiteit en twee handige handen heb je er niet voor nodig. Het vergt natuurlijk wel de nodige oefening en geduld ~ en een paar blaren zijn ook niet uitgesloten ~ maar wat bleek, het is vooral ontzettend leuk om te doen en dat hebben we absoluut gemerkt als we kijken naar al het moois dat er deze middag is gemaakt.

Legerjeep
Het zwaardere materieel is speciaal voor deze middag uitgerukt en stond klaar voor het stoerdere werk. Met een flinke dosis lef op zak, lekker warm ingepakt in de jas en verzegeld met de veiligheidsgordel, werden de krachtpatsers vanaf de zijlijn toegejuicht door het publiek, terwijl ze een ritje over het erf maakten. Voor veel deelnemers bracht het zien van de jeep zoveel herinneringen terug aan een tijd die nog vers in hun geheugen ligt.

Buikorgeltje
Muziek en samenzang spelen een belangrijke rol op de Molenhoeve. Van het zingen van jeugdliedjes van weleer tot psalmen voor vandaag en het luisteren van de bekende artiesten van nederlandse bodem, muziek is een enorm verbindende kracht en het is bijzonder om te zien welke emoties deze bij de deelnemers kan losmaken, ook tijdens deze middag, waarin de gezelligheid even geen tijd kende met de nostalgische klanken van het buikorgeltje.

Paling roken
De geur alleen al, maakte dat we onszelf verzamelde om de plek waar het allemaal gebeurde. Vers gepekelde palingen hingen sierlijk uitgelijnd in de rookoven, zachtjes aan verwarmd door een smeulend bedje van vers gesnoeid eikenhout en zo op het gemak, dat er maar weinig vet verloren ging. Mmm, en dan de smaak van een goed gerookte vette paling, daar hebben we werkelijk waar voortreffelijk van genoten!

We willen iedereen enorm bedanken die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag en we zijn vast en zeker nog een aantal dingen vergeten te benoemen in dit verslag, want deze middag zat werkelijk waar boordevol met leuke activiteiten en gebeurtenissen, waardoor we bovenal de afgelopen twee jaar al snel durfden te vergeten en lekker met elkaar in gesprek zijn geweest om het leven te vieren, zoals we dat zo ontzettend graag zien op de Molenhoeve.

Ben je benieuwd en zou je graag deel uitmaken van een van onze aankomende evenementen? Leuk! We zien je graag verschijnen voor wellicht een rondleiding of een proefdag, en wie weet mogen we je binnenkort een van onze Molenhoevers noemen.

Vergeet ons niet in de gaten te houden en regelmatig een bezoekje aan onze website te brengen of ons te volgen op onze social media kanalen. We plaatsen namelijk regelmatig nieuwe berichtjes over waar je bij ons allemaal van mee kunt meegenieten.

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Team Molenhoeve
Hart voor ouderen

Deel je dit nieuwtje voor ons?

Nieuwsoverzicht

Net als de Molenhoeve een nieuwe website?

Leuk en we helpen je graag verder! Samen met denkers en doeners werken we aan websites, huisstijlen en bijvoorbeeld social media.

We maken communicatie leuk en effectief en zorgen ervoor dat je met plezier kunt bouwen aan je merk. Laat eens van je horen!