OPEN DAG 1 JUNI 🎈 Klik hier voor de uitnodiging

Herdenking Mission Belle

Op zaterdag 26 november werd de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd door de gemeente Molenlanden. Dit om waardering en dankbaarheid aan onze veteranen te tonen voor alles wat ze betekend hebben.

We herdenken onder andere de Mission Belle B-17G: een Amerikaanse bommenwerper die op 1 december 1943 een noodlanding maakte in de Lek bij Nieuw-Lekkerland. Iedereen was van harte welkom om bij deze herdenking aanwezig te zijn. Burgemeester Segers, kinderburgemeester Fedde Linnewever en krijgsmacht predikant Ds. Kommerie uit Dordrecht hielden toespraken waarbij ze benadrukten, juist in deze tijd, hoe belangrijk het is om voortdurend te blijven strijden voor vrede en vrijheid in de wereld.

Enkele kinderen uit groep 8 van de School met de Bijbel uit Streefkerk droegen een zelfgemaakt gedicht voor. Er werd vervolgens twee minuten stilte gehouden en er werden vlaggen gehesen. De veteranen brachten onder het spelen van de volksliederen een militaire groet. Dit was indrukwekkend. Als laatste werden diverse bloemstukken bij het gedenkteken gelegd en werd de kinderen gevraagd om samen met de veteranen een witte anjer neer te leggen.

De schoolkinderen zijn met legertrucks naar het gedenkteken gebracht en ook andere kinderen mochten plaatsnemen in legervoertuigen om op de foto te gaan. Na afloop van de herdenking werd onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat op onze zorgboerderij de Molenhoeve. Er kon naar de legervoertuigen gekeken worden en er was de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de veteranen.
We vonden het bijzonder om zo met elkaar deze herdenking mogelijk te maken. Een van onze deelnemers Dick was ook bij de herdenking. Die ging natuurlijk even samen met Gerda de zorgboerin op de foto!

Ben je benieuwd en nieuwsgiering naar meer informatie over mission belle? Bezoek eens hun website: www.missionbelle.nl

Groetjes en tot snel! 👋
Team Molenhoeve
Hart voor ouderen

 

Deel je dit nieuwtje voor ons?

Nieuwsoverzicht

Net als de Molenhoeve een nieuwe website?

Leuk en we helpen je graag verder! Samen met denkers en doeners werken we aan websites, huisstijlen en bijvoorbeeld social media.

We maken communicatie leuk en effectief en zorgen ervoor dat je met plezier kunt bouwen aan je merk. Laat eens van je horen!